Leul a inregistrat o sedinta aproape statica in sedinta de tranzactionare de miercuri, BNR cotand moneda locala la 4,1184 lei/euro, fata de nivelul inregistrat marti, de 4,1051 lei/euro. Fata de dolarul SUA, leul s-a "miscat" de la nivelul de 2,8905 lei/dolar (marti) la 2,8909 lei/dolar. "Performanta inregistrata de actiunile asiatice si deschiderea pozitiva a celor europene sugerau o zi pozitiva pentru moneda nationala dar, scriu economistii ING, considerand noua tensiune politica favorizam o evolutie statica de la nivelul curent de 4,11/EUR"

Pe piaţa monetară, dobânzile pe termen foarte scurt au crescut uşor comparativ cu şedinţa precedentă, situându-se sub rata dobânzii de politică monetară, de 6,25% pe an.

BNR a afişat în prima parte a zilei un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 2,77% pe an, faţă de 2,72% în şedinţa precedentă, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobânda a crescut la 3,27% pe an, de la 3,22% în şedinţa anterioară.

Raportul ING mai consemneaza evolutiile politice din Romania, care ar putea avea impact asupra miscarilor leului. "Am scris ca exista riscuri ca prim-ministrul sa demisioneze dar comentariile recente sugereaza faptul ca acest lucru nu pare probabil deoarece s-ar putea dovedi dificil pentru coalitia de la guvernare sa gaseasca sprijinul pentru un nou cabinet, posibil condus de un premier tehnocrat. Dar acest lucru nu inseamna ca tensiunea politica s-a terminat. O initiativa legislativa prin care minoritatile etnice si-ar putea pierde drepturile educationale (de a studia istoria si geografia in limba minoritatilor nationale) a trecut de Camera Deputatilor. Drept raspuns, un membru important al partidului UDMR a declarat ca adoptarea acestei legi ar putea sa arunce in aer coalitia", noteaza economistii bancii olandeze. "Leul s-ar putea confrunta cu presiuni de depreciere semnificative deoarece o destramare a coalitiei de guvernare poate complica perspectivele politice", conchid acestia.