Firmele mici ar putea beneficia de un sistem simplificat de declarare - Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu
"Aceste doua instrumente de lucru ale Ministerului de Finante trebuie sa fie mult mai prietenoase pentru mediul de afaceri. Pana acum Codul Fiscal si Codul de Procedura au fost adresate celor care incalca legea. Sunt foarte multi contribuabili care respecta legea si trebuie sa ne adresam in cea mai mare masura celor de buna-credinta", a spus Ialomitianu, la postul public de radio, citat de Agerpres.
El a afirmat ca trebuie redus numarul de declaratii si continutul lor, iar cei din mediul de afaceri "trebuie sa lucreze in liniste".
"Cei din mediul de afaceri trebuie sa lucreze in liniste si sa nu ii mai hartuim, e cuvantul de ordine in Ministerul de Finante. Trebuie sa aratam partea umana a acestui minister", a mai spus ministrul Ialomitianu.
"Sunt contribuabili de buna-credinta. Noi trebuie sa diferentiem in legislatie, in sistemul de declarare, anumite fapte - constatate de catre colegi - care sunt din lipsa de cunoastere sau dintr-o birocratie excesiva, de cei care vor sa incalce legea", a explicat ministrul.
In opinia sa, "la intreprinderile mici nu poti sa mergi cu acelasi sistem de declarare, aceeasi legislatie ca si pentru cei mijlocii si cei mari, ei pot sa beneficieze de consultanta fiscala si atunci trebuie alternativa, sistem simplificat.
"Sa facem deosebirea intre rea-credinta si neputinta. Sunt contribuabili care nu pot gestiona un sistem normal de impozitare. Necesita cunostinte, necesita consultanta, necesita costuri mari si atunci trebuie sa le dam alternativa, un sistem simplificat", a mai spus oficialul MFP.
El a mentionat ca in 2010 incasarile bugetare s-au situat la 33% din PIB, cel mai mare procentaj de pana acum, dar obiectivul este o pondere de 36-37% din PIB.

“Oglinda fermecată” a autorităților ne spune povestea noastră de anul acesta. De fapt, Comisia de Prognoză o spune pentru buget
O copie din secolul XVI a lui „Salvator Mundi”, cel mai scump tablou din lume, a fost recuperată de poliția italiană / Povestea din spatele operei de artă
Vaccinarea în universități. Rectorul UBB: Platforma de programări este făcută fără cap, o catastrofă. Ne transformă în call center / Rectorul Universității București: Există și o mare inechitate
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
ca sa ai firma trebuie sa ai si pe mama si pe tata , si regsitre, si declaratii si inventare, si bilanturi si balante si catelu si pisica .
rog publicarea acestui adevar deranjant
Majoritatea afirmatiilor sunt de bun simt desi sunt prezentate ca o inovatie, nu ca pe ceva ce ar trebui sa fie implicit de multa vreme, cam de prin 90.
Ce-i drept, mai bine mai tarziu decat niciodata.
PFA? cititi aici sa vedeti comunism:
https://docs.google.com/document/pub?id=1wrj34rSW7bsQIKw0HkYdc77W3Uq2ucxs0tHcCy5RVOU
Inregistrare autoturism pentru plata impozitului pe proprietate la primarie? Nu si daca nu ai certificatul fiscal al VANZATORULUI. Adica trebuie sa mergi sa vezi daca vanzatorul si-a platit sau nu impozitul si doar daca si l-a platit esti proprietar. Dreptul de proprietate este ingradit de eventualele datorii ale vanzatorului. Curat comunism!
mediu prietenos, buna credinta, rea-credinta,as mai adauga la vremurlie acestea, alaturi de hartuire :stres, vrajba intre semeni, ura, faliment, amenzi imense pentru te-miri-ce, ce duc la ideea : "mai bine lipsa" si de aici ce a ce constatam cu toti: nivel scazut de trai pentru oamenii corecti si neputinciosi cum spune dom ministru. Altfel spus, o afirmatie si o hotarare care nu poate duce decat la progres si tensiuni minime in mediu de afaceri, pentru ca nu suntem un popor de rai-credinciosi. Sa te vedem !
Usor , usor incepem sa descifram noua strategie de imagine a pdl, adica ei ne spun ceea ce noi vrem sa auzim si in final ei sunt , in mod cert(!), bine, iar noi, tot in mod cert, cu..."ar putea sa...".
Mai mult, s-ar putea sa fie o simplificare "otravita", adica sa fie si mai dificil sa tii o forma dupa implementarea ei.