Printul saudit Al-Walid ben Talal a avertizat vineri Statele Unite ale Americii asupra imensei sale datorii publice, pe care a numit-o o "bomba cu ceas", potrivit AFP.

"In strainatate, in afara Statelor Unite, credem ca voi nu acordati destula atentie acestei bombe cu ceas pe care o aveti in acest moment", a declarat el, pentru televiziunea americana CNBC.

"Aveti nevoie de schimbari structurale in Statele Unite", "nu puteti trai la infinit cu deficite de mii de miliarde de dolari", a adaugat acest investitor miliardar, nepot al regelui Abdallah.

Deficitul anual al statului federal american se cifreaza in prezent la circa 10% din PIB-ul Statelor Unite.

Casa Alba prevede ca deficitul nu va trece sub bariera celor 1.000 de miliarde decat in 2013. Potrivit previziunilor, in 2013 deficitul va fi de 4,6% din PIB, fata de 7% in 2012.

Intrebat despre impasul politic actual din Congres asupra ridicarii plafonului legal al datoriei publice, care a fortat Trezoreria sa ia masuri de exceptie pentru a permite statului federal sa continue sa functioneze normal, printul Al-Walid a reprosat Statelor Unite ca "joaca la ruleta".

"Voi sunteti Statele Unite, va aflati in primul rang mondial. Nu puteti sa va jucati asa", a comentat el.