Evolutia leului in fata monedei unice europene a fost statica in sedinta de marti, atat volumele cat si apetitul la tranzactionare fiind redus, spun dealerii bancilor comerciale. BNR a afişat marţi un curs de referinţă de 4,1233 lei/euro, fata de nivelul de luni, de 4,1263 lei/euro. Cat priveste dolarul, acesta a fost cotat in fata monedei naţionale la 2,9224 lei/dolar, cursul de luni fiind de 2,9476 lei/dolar. Deocamdata tentatia spargerii pragului de 4,13 lei/euro pare redusa.

Pe piata monetara, scriu economistii ING Bank, a inceput noua perioada de mentinere a rezervelor obligatorii

intr-o nota calma." Ratele de dobanda pe termen scurt au fost tranzactionate usor sub 4% in timp ce segmentul 1M - 3M al curbei randamentelor swap-urilor valutare a continuat sa fie tranzactionat la 3,85 – 4,25%. O evolutie statica pare probabila pe termen scurt pe fondul riscului reducerii lichiditatii in urma unor posibile interventii valutare", noteaza ING.

BNR a afişat în prima parte a zilei un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 4,06% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobânda a crescut la 4,54% pe an.