- "Nu pot sa va dau mai multe detalii (n.a privind numele investitorilor care si-au exprimat interesul de a intra pe piata de asigurari din Romania) pentru ca sunt la nivelul de intentie si m-au rugat sa pastrez confidentialitatea, dar sunt din state mari din UE, care nu au intrat inca in Romania", a declarat miercuri Angela Toncescu in cadrul Forumului Finance 2011, organizat la Bucuresti de Forum Invest.
Dimensiunea asiguratorilor autorizati din Romania la nivelul anului 2010
Datele prezentate miercuri de CSA arata ca anul trecut asiguratorii autorizati detineau active de peste 16,8 miliarde lei, ceea ce reprezinta 3,3% din Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei, iar capitalul social subscris al acestora depasea 4,1 miliarde lei. Capitalul strain reprezinta peste 88% din totalul capitalului social subscris.
- "Ponderea capitalului strain a crescut foarte mult in ultimii cinci ani, respectiv cu circa 40 de puncte procentuale ca urmare a atragerii in Romania a unor mari asiguratori europeni care au luat decizia de a intra pe piata din Romania. (...) Analiza capitalului subscris pe tari de provenienta arata ca pe primul rand se situeaza Franta - cu 29,1% din totalul capitalului subscris al societatilor de asigurare, urmata de Austria cu 24,6% si Olanda cu 14,2%", a precizat miercuri presedintele autoritatii.
Rezultatele financiare ale asiguratorilor s-au imbunatatit in 2010: Pierderea neta a fost de 2,5 ori mai mica decat in 2009
De asemenea, la nivelul anului trecut s-a inregistrat o imbunatatire si a rezultatelor financiare ale celor 43 de companii de asigurari existente in Romania. Astfel, pierderea neta (insemnand diferenta dintre pierderea financiara agregata raportata de societatile de asigurari si profitul agregat) a fost de 41,3 milioane lei, de 2,5 ori mai mica decat pierderea neta din 2009, conform datelor CSA.
In 2010, la nivelul intregii piete de asigurari din Romania s-au subscris prime brute in valoare de 8,3 miliarde lei, in scadere cu circa 6,4% fata de 2009, in timp ce valoarea indemnizatiilor brute platite de companiile de asigurari (inclusiv rascumparari) a depasit 5,4 miliarde lei.
Allianz este aici de mult timp, Axa a venit acum. Dar asta nu face ca si calitatea serviciilor sa fie mai buna.Pe orice segment cercetati: auto, viata, case toate companiile de asigurari nu fac decat sa se intreaca in a face smecherii. Promit absolut orice, incaseza primele si la daune nu fac decat sa caute motive pentru a nu plati. Si CSA este un organism de paie!!
Angela Toncescu ni se adreseaza pe final de mandat spunandu-ne ca vin investitori straini. Asteptam sa ne spuna cand pleaca cu elicopterul.
Sfarsitul este acelasi.
adica CIPRU lor?
Ne trebuie asiguratori straini ??
Si daca se intampla cumva, tot nu platesti..
Cu spaga, la noi se rezolva obligativitatea pentru 20 de milioane de cetateni pentru orice vrea muchii lobby-stului de pe langa parlamentar sau ministru: evaluare energetica(Udrea), asigurari obligatorii locuinte (nu stiu cine), mediere obligatorie (fufa aia a lui Oltean), declaratii notariale pentru orice rahat (notarii din parlament), cauciucuri de iarna (Boagiu) samd...
Tot ce se lasa cu spaga devine obligatoriu in comunismul lui Papura Voda cel Nou.
Acusi ne obliga sa cumparam si cate un Mercedes de la Tiriac, un Whiskey de la cine stie cine si un apartament de la Puiu Popovici...
Rusine, stiti voi cine...
Am putea pur si simplu sa facem un fond care sa fie accesat de cei nevoiasi, Fara un castig barosan a angazjatilor si palate de marmura.
Daca nu ar fi o schema cu asigurari, nu ar mai insista atata oamenii sa le cumparam. Ca si cu imprumuturile, si uite ce am ajuns la urma.