In prezent se analizeaza posibilitatea scaderii taxei pe valoare adaugat pentru materialele de constructii insa pana in prezent nu s-a facut niciun demers concret in acest sens, se arata intr-o informatie transmisa de Ministerul Dezvoltarii la solicitarea HotNews.ro. Guvernul analizeaza reducerea TVA la materialele de constructii, a declarat, marti, Romeo Dragan, director general adjunct al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL). Pe de alta parte, Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, spune ca in Ministerul Finantelor Publice nu exista nicio varianta privind reducerea TVA.

Guvernul analizeaza reducerea TVA la materialele de constructii, a declarat, marti, Romeo Dragan, director general adjunct al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL).

"La ora actuala este in analiza aceasta problematica si cu siguranta in perioada urmatoare vom avea si o pozitie oficiala", a spus Dragan, la o conferinta organizata de "Ziarul Financiar", intrebat daca Guvernul a luat in calcul scaderea cotei de TVA la materialele de constructii.

Aceasta propunere a fost avansata in mai multe randuri de reprezentantii sectorului constructiilor.