Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat luni un curs de referinta de 4,1344 lei pentru un euro, nivel cu 0,46 bani mai mare decat cel de la finele saptamanii trecute.

Pe piata valutara, leul s-a apreciat spre sfarsitul sedintei de vineri si a inchis saptamana la 4,1250 unitati/euro. "Datele slabe de pe piata fortei de munca din SUA ar putea fi motivul acestei miscari, deoarece au sugerat faptul ca majorarea ratei de dobanda cheie din SUA este un eveniment indepartat iar continuarea politicii monetare relaxate este pozitiva pentru activele cu un risc relativ ridicat precum leul", arata economistii ING Bank.

Ei mai arata ca pierderile marginale inregistrate de principalii indici bursieri indica o zi statica pentru moneda nationala in sedinta de luni.

Leul a castigat insa teren in fata dolarului american, cursul BNR fiind de 2,8286 lei pentru un dolar, fata de 2,8509 lei/dolar cat a fost vineri.

Comparativ sfarsitul saptamanii trecute, leul a castigat 1,34 bani in fata francului elvetian, ajungand la 3,3765 lei/franc. In acelasi timp, 100 de yeni japonezi au fost cotati la 3,5269 lei, dupa ce vineri cursul bancii centrale era de 3,5361 lei pentru 100 de yeni.​​