Citigroup a anuntat ca un grup de hackeri a spart reteaua de calculatoare a bancii si au accesat datele a circa 200.000 de clienti posesori de carduri bancare din America de Nord, acesta fiind ultimul dintr-o serie de atacuri asupra unor mari companii, potrivit Reuters. Reprezentantii Citi au spus ca au fost accesate numele clientilor, numerele de cont si informatiile de contact, inclusiv adrese de email.

Totusi, informatii precum datele de nastere, numerele de asigurari sociale, data expirarii cardurilor si codurile de securitate nu au fost compromise.

Potrivit Financial Times, problema a fost descoperita de banca la inceputul lunii mai.

"Contactam clientii ale caror informatii au fost compromise. Citi a implementat proceduri pentru a preveni repetarea unui eveniment de acest fel", a declarat Sean Kevelighan, purtatorul de cuvant al bancii.

El nu a aratat cum a fost sparta reteaua bancii, precizand doar ca "pentru securitatea acestor clienti nu o sa dezvaluim detalii suplimentare".

Un alt purtator de cuvant al bancii, James Griffiths, a spus ca au fost afectati 1% din clientii Citi posesori de carduri bancare din America de Nord.