Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,1756 lei pentru un euro, nivel cu 0,24 bani mai mare decat cel din ziua anterioara.

Pe piata valutara, leul a avut o evolutie relative statica in sedinta de marti, inchizand ziua la 4,1725 unitati/euro. In aceasta dimineata moneda nationala se tranzactioneaza usor mai depreciata, in linie cu alte active cu risc relativ ridicat, pe fondul incertitudinii privind situatia Greciei.

"Credem ca leul s-ar putea tranzactiona astazi cu o tendinta de depreciere insa nu ne asteptam la deprecieri ample. Aceasta pare probabil si datorita unor noi comentarii din partea bancii centrale despre stabilitatea cursului de schimb. In linie cu afirmatiile guvernatorul BNR de saptamana trecuta, vice-guvernatorul Cristian Popa a declarat ieri ca banca centrala nu crede ca actualul nivel al cursului de schimb este supraevaluat si a punctat inca o data nevoia evitarii volatilitatii excesive", se arata intr-o nota a ING Bank.

Leul a pierdut teren si in fata dolarului american, cursul BNR fiind de 2,9168 lei pentru un dolar, fata de 2,8888 lei/dolar cat a fost marti.

Comparativ cu ziua anterioara, leul a castigat 0,62 bani in fata francului elvetian, ajungand la 3,4364 lei/franc. In acelasi timp, 100 de yeni japonezi au fost cotati la 3,6157 lei, dupa ce marti cursul bancii centrale a fost de 3,6029 lei pentru 100 de yeni.