Premierul grec, Georges Papandreou, a anuntat miercuri ca va proceda la o remaniere a Guvernului joi, ziua in care va cere un vot de incredere al Parlamentului, la o zi dupa manifestatiile de amploare impotriva unui proiect de buget plurianual de austeritate, relateaza AFP.

George PapandreouFoto: Reuters

"Maine voi forma un nou Guvern si imediat dupa aceea voi cere increderea Parlamentului", a afirmat premierul socialist, intr-o scurta declaratie televizata, luand act de refuzul opozitiei conservatoare de a ajunge la un acord pentru formarea unui Guvern de uniune nationala, citeaza Mediafax.

Sub presiunea creditorilor tarii, Papandreou a incercat sa ajunga la un acord cu opozitia pentru a adopta un proiect de lege bugetara plurianuala, considerata necesara pentru securizarea deblocarii unui nou ajutor de la Uniunea Europeana si FMI.

Premierul Greciei, George Papandreou, s-a oferit miercuri sa demisioneze, pentru a facilita formarea unui guvern de uniune nationala, potrivit televizunii grecesti, citata de Reuters. Papandreou a declarat ca orice guvern de uniunie nationala trebuie sa sustina ajutorul UE si FMI, si nu sa incerce sa il revizuiasca.