Premierul Emil Boc a anuntat in sedinta Guvernului de joi ca intentioneaza sa continue printr-un act normativ politica de impozitare suplimentara a celor care detin doua sau mai multe case, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. "Boc a fost nemultumit de rezultatul dezbaterilor si votului din Parlament, motivand ca nu este momentul opririi acestei politici care inca aduce bani la buget din partea celor care pot sa dea fara probleme. Ulterior, in guvern au fost comentarii de genul “parlamentarii au actionat in propriul interes”, au spus sursele citate.

Impozitarea persoanelor care au in proprietate mai mult de doua cladiri se va aplica doar pana la data de 31 decembrie 2011, potrivit unei legi publicata recent in Monitorul Oficial. Este vorba de Legea 88/2011 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 59/2010 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Ordonanta de Urgenta nr. 59/2010 adoptata de Executiv anul trecut, prevede ca persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri platesc un impozit suplimentar.

  • cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
  • cu 150% pentru a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
  • cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

In octombrie 2010, legea a fost respinsa de Senat. Insa, Camera Deputatilor, forul decizional a adoptat legea, pe 24 mai, cu amendamente care prevad ca actul normativ sa se aplice doar pana la data de 31 decembrie 2011.