





Companiile prind curaj: numarul salariatilor din mediul privat a crescut in aprilie cu 23.000
Evolutia lunara inregistrata in ultimele 27 de luni poate fi observata in grafic.
In aprilie, numarul angajatilor din sectorul public (administratie, educatie si sanatate) a scazut cu 5.700, si exceptand sector, numarul salariatilor din economie a crescut cu 23.400.
In primele 4 luni din 2011, exceptand sectorul public, numarul salariatilor a crescut cu 47.100, insa cu toate acestea, abia daca s-a recuperat scaderea din decembrie.
Pe sectoare, situatia sta in felul urmator:
- in industrie, numarul salariatilor a crescut cu 1.400 in aprilie si cu 21.700 in primele 4 luni;
- in agricultura, numarul salariatilor a crescut in aprilie cu 1.600, cresterea inregistrata de la inceputul anului ajungand la 7.400;
- in constructii, cresterea a fost de 9.300 in aprilie si 6.300 de la inceputul anului;
- in comert a avut loc o crestere de 4.000 in aprilie, numarul angajatilor stagnand in primele 4 luni;
- in sectorul public, de la inceputul anului, numarul angajatilor a scazut cu 3.800 in Administratie, cu 2.300 in Educatie, si cu 11.900 in Sanatate. In ultimele 12 luni, in intreg sectorul public, numarul angajatilor a scazut cu 73.900.
In lunile urmatoare este de asteptat ca numarul angajatilor sa creasca in continuare avand in vedere faptul ca, potrivit unui studiu Manpower realizat trimestrial pe un esantion de peste 700 de companii, previziunea neta de angajare pentru T3.11 (diferenta dintre cei care declara ca vor face angajari, si cei care declara ca vor face concedieri) a atins cel mai inalt nivel din ultimele 11 trimestre.
Conform studiului mentionat, 28% dintre cei 765 de angajatori chestionati au declarat ca in perioada iulie-septembrie intentioneaza sa isi majoreze numarul de angajati, 63% au declarat ca numarul salariatilor va ramane stabil, si doar 8% dintre companii au declarat ca intentioneaza sa faca concedieri.
Luna viitoare urmeaza sa vedem si daca sutele de mii de contracte inregistrate in luna mai se vor reflecta si in datele INS.
Citeste si comenteaza pe Businessday.ro.

Marian Popescu, Centrul de Integritate al Universității București, despre frauda de la Drept: „Numărul studenților e șocant / Când copiatul ca mod de a funcționa ajunge la facultate, partida e pierdută”
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux