Inspectorii UE si FMI vor face o vizita neasteptata la Atena in aceasta saptamana pentru discutii cu noul ministru de finante Evangelos Venizelos, au declarat luni oficiali greci, citati de Reuters.

"Reuniunea va avea loc marti sau miercuri", a spus un oficial guvernamental sub acoperirea anonimatului. Un alt oficial a declarat ca probleme precum masurile fiscale se vor afla pe ordinea de zi.

Update: Comisia Europeana a confirmat vizita inspectorilor UE si ai FMI la Atena, in aceasta saptamana. "Vor fi ici marti sau miercuri cel tarziu", a declarat Carlos Martin Ruiz de Gordejuela, ofiter de presa al reprezentantei CE in Grecia. "Va fi o misiune tehnica", a adaugat acesta.

Marea Britanie nu va fi parte a unui nou pachet de ajutor financiar ce va fi acordat Greciei, acest anunt urmand a fi facut public luni de ministrul britanic de finante, George Osborne, potrivit Sky News. Regatul Unit nu s-a implicat nici in primul program de finantare acordat Greciei in urma cu un an, in valoare de 110 miliarde de euro, si care a fost sprijinit de statele din zona euro si FMI.​

Reamintim ca ministrii de finante din zona euro au amanat luni o decizie finala privind deblocarea celor 12 miliarde de euro, transa din pachetul de ajutor financiar extern acordat Greciei in 2010, pana cand se vor introduce masuri suplimentare de austeritate.