Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Institutiei Prefectului din Covasna au refuzat sa comenteze “informatii la nivel de propuneri sau speculatii”, iar presedintele UDMR Kelemen Hunor a promis ca va formula un raspuns pana vineri la ora pranzului, programul domniei sale fiind extrem de incarcat in aceste zile.
“Ideea este sa trecem cat mai lin prin aceasta criza, nu insotiti de scandaluri care nu fac bine nimanui. A vazut cineva vreo analiza de impact a propunerilor prezidentiale? Cat vom cheltui ca sa obtinem acea ipotetica economie de 100 de milioane la buget. Stie cineva aceste date?”, se intreba retoric un fost membru al Guvernului.
Teoretic, noua reorganizare ar putea creste capacitatea de absorbtie a fondurilor europene. Practic insa, acest lucru e pus sub semnul intrebarii de reprezentantii bancilor. “Ce le-a impiedicat pana acum pe autoritati sa depuna proiecte finantabile? Am vazut cateva proiecte depuse si vreau sa va spun ca nu vad cum ar putea fi modificat gradul de bancarizare de noua reforma administrativa? Un proiect prost este prost indiferent de cum e ambalat. Iar bancile se uita si la istoricul clientului, ca sa nu spun mai mult. Pentru moment, proiectul- atat cat l-am intuit noi- este nerealizabil. Este o furtuna intr-un pahar cu apa. Este o guvernare in genul: va ofer o noua criza si caile de a scapa de ea. Nu se face asa ceva intr-o tara care se doreste europeana”, a mai declarat seful unei banci din top 10, chestionat de HotNews.ro.

Gând al gând cu voie bună. Dar dacă voia să se păstreze modelul respectiv de economie trebuia să fie eficient, sustenabil. Regionalizarea va duc încet la spargerea lui. Câștigul este evident.
cei care conduc tara [incl. opozitia !] sa gandesca mai repede si mai bine, asta-i lucrul care ne-ar uni si ne-ar ajuta sa fim disticnti unii de altii.
Fantastic.
Dar de transferarea tuturor responsabilitatilor de la entitatea actuala la cea care se va infiinta a auzit domnul. De fuziuni de banci a auzit?
Mare-i gradina cu Gica-contra.