Numirea lui Mario Draghi din Italia la presedintia Bancii Centrale Europene (BCE), programata initial pentru joi, a fost amanata pana vineri, a declarat prim-ministrul italian Silvio Berlusconi, citat de AFP. Intrebat de presa cu privire la decizia sefilor de stat si de guvern ai Uniunii Europene, la sfarsitul primelor doua zile ale summitului de la Bruxelles, Berlusconi a spus: "Maine, maine". Potrivit unei surse diplomatice, Franta este raspunzatoare pentru intarziere.

Numirea ar trebui sa fie o formalitate. Guvernatorul Bancii Italiei a fost deja numit de catre ministrii de finante din zona euro, insa in ultimele zile existau incertitudini in legatura cu locul statului francez in consiliul executiv al institutiei de la Frankfurt.

Nominalizarea lui Draghi in fruntea BCE ar trebui să fie o formalitate. Guvernatorul Băncii Italiei a fost deja numit de către miniştrii de finanţe din zona euro, insa în ultimele zile existau incertitudini în legătură cu locul statului francez în consiliul executiv al instituţiei de la Frankfurt, noteaza AFP.

Mandatul de opt ani al lui Trichet la conducerea BCE se încheie la sfârşitul lunii octombrie, iar un succesor trebuia să fie stabilit până la finele lunii iulie.