Romania sustine "fara rezerve" orice sprijin financiar al UE pentru Grecia, in conditiile in care in tara noastra "functioneaza 7 banci elene, care detin 27% din piata bancara romaneasca", a declarat vineri, la Bruxelles, presedintele Traian Basescu, dupa lucrarile Consiliului European de vara.

Seful statului a tinut sa clarifice si zvonurile privind o presupusa dirijare a unei parti din fondurile structurale ale Romaniei catre Grecia: "A aparut un zvon ca s-a luat din fondurile structurale ale Romaniei pentru a fi dirijate spre Grecia. Niciun cent din fondurile pentru Romania sau alte tari nu va fi dirijat catre Grecia".

Premierul ungar a declarat, joi, ca tarile europene care nu fac parte din zona euro s-ar putea implica in rezolvarea crizei datoriilor din Grecia. El a sutinut ca liderii europeni ar urma sa discute un plan care sa prevada ca statele care nu au adoptat moneda unica sa directioneze "un anumit procent" din fondurile primite de la UE, fara a da bani direct de la buget pentru eforturile de salvare a Greciei.