Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat luni un curs de 4,2192 lei pentru un euro, nivel cu 0,32 bani mai mare decat cel de la finele saptamanii trecute.

Pe piata valutara, leul s-a tranzactionat relativ static vineri si a inchis sedinta usor mai apreciat, la 4,22 unitati/euro. Economistii ING Bank se asteapta ca moneda nationala sa se tranzactioneze cu o tendinta de depreciere luni, avand in vedere evolutia negativa a principalilor indici bursieri.

"Consiliul de conducere al FMI urmeaza sa discute astazi prima evaluare a acordului de finantare internationala de tip preventiv. Deoarece s-a ajuns la un acord la nivel tehnic, un rezultat pozitiv este foarte probabil, ceea ce ar face disponibila pentru Romania a doua transa in valoare de 0,5 miliarde de euro. Nu credem ca acest rezultat va avea un impact asupra pietei valutare sau monetare a leului", se mai arata intr-o nota a bancii.

Leul a pierdut teren si in fata dolarului american, cursul BNR fiind de 2,9718 lei pentru un dolar, fata de 2,9523 lei/dolar cat a fost vineri.

Comparativ cu sfarsitul saptamanii trecute, leul a pierdut 2,36 bani in fata francului elvetian, ajungand la 3,5598 lei/franc. In acelasi timp, 100 de yeni japonezi au fost cotati la 3,6806 lei, dupa ce vineri cursul bancii centrale a fost de 3,6808 lei pentru 100 de yeni.​