V-ati intrebat vreodata cat castiga cei care va conduc localitatea in care locuiti? Ce salariu primesc primarii pe care i-ati votat pentru a va gospodari orasul? Econtext.ro publica un top, in care va prezinta salariile pe care le primesc primarii din orasele resedinte de judet din Romania. Este vorba despre cei 42 (41 judete + Bucuresti) primari din cele mai importante orase din Romania, ei fiind edilii cu cea mai mare greutate in administrarea tarii.

top10salariiFoto: Econtext

Prima pozitie, primarul cu cel mai ridicat salariu, este Gheorghe Nichita, edilul Iasiului. El incaseaza 8.422 de lei pe luna.

Repetam, este vorba despre primarii din cele 42 (41 + Bucuresti) orase care sunt resedinte ale judetelor Romaniei. Iar Nichita de la Iasi este campion absolut, cu 8.422 lei (circa 2.000 de euro), potrivit declaratiei sale de avere.

A doua pozitie este ocupata de primarul din Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, care castiga anul trecut 8.161 lei pe luna. Daca Iasi si Timisoara sunt doua orase dezvoltate, nu acelasi lucru se poate spune despre pozitia a treia din clasamentul nostru.

Care este ocupata de catre Dorin Florea, primarul Muresului. Iar Muresul este pe locul 16 in ierarhia judetelor in functie de valoarea lor economica (Clasamentul privind valoarea economica a fiecarui judet din Romania poate fi consultat aici). Iar dupa salarii (salariul mediu net din judet, nu salariul primarului), Mures este pe locul 26 (Harta judetelor Romaniei in functie de salariu poate fi vizualizata aici)

Citeste restul articolului pe Econtext.ro