Adunarea generala a Organizatiei Intra-europene a Administratiilor Fiscale (I.O.T.A.) a atribuit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala din Romania (ANAF) unul din cele doua mandate de auditor intern al organizatiei, in urma unui proces de selectie la care au participat peste 40 de organizatii nationale de administrare fiscala.

Sorin Blejnar (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Obtinerea mandatului de auditor reprezinta, pe langa recunoasterea capacitatii profesionale a specialistilor din institutia noastra, si o recunoastere a implicarii sustinute a administratiei fiscale romanesti in activitatea organizatiei", a declarat Sorin Blejnar, presedintele A.N.A.F. Presedintele organizatiei romane a participat la lucrarile IOTA, desfasurate la finalul saptamanii trecute la Nisa, Romania fiind membru al organizatiei internationale din 1999.

Auditorul intern propus de A.N.A.F. si mandatat de catre Adunarea generala I.O.T.A. va avea responsabilitati legate de verificarea activitatii interne a organizatiei, a procedurilor si a utilizarii corecte a resurselor.