Actiunile companiei News Corp, detinuta de magnatul Rupert Murdoch, au scazut cu mai mult de 5%, luni, la Bursa de Valori de la Sydney, in timp ce scandalul interceptarilor telefonice capata amploare in Marea Britanie. News Corp a pierdut deja peste 11,9% saptamana trecuta, potrivit AFP.

Declinul s-a produs pe fondul evenimentelor de duminica, cand fostul director al diviziei britanice, Rebekha Brooks a fost arestata si ulterior, eliberata pe cautiune, iar seful Scotland Yard, Paul Stephenson si-a inaintat demisia.

In Australia, patria natala a imperiului lui Murdoch, ministrul Comunicatiilor Stephen Conroy a acuzat ziarul din Sydney, Daily Telegraph de initierea unei campanii impotriva guvernului sau.

Conroy a acuzat ziarul de incercarea de a inlatura guvernul de centru-stanga, sugerand ca politica editoriala a publicatiei a fost decisa dupa o intalnire intre oficiali ai filialei australiene a grupului mass-media. Joan Hartigan, CEO al News Limited a negat saptamana trecuta acuzatille legate de actualul guvern, plasat extrem de prost in ultimele sondaje.

News Limited controleaza majoritatea ziarelor din marile orase din Australia.

Grupul Verzilor din Australia a cerut o dezbatere si o ancheta parlamentara in peisajul mass-media australian. New Limited si-a exprimat dorinta de a coopera.