"Cunosc foarte bine aceasta banca. Are niste oameni aflati la conducere cam din epoca de piatra, din anii de glorie ai ei, cand totul mergea de la sine. S-au inchis toate unitatile deschise in 2008, oare toti managerii au fost nepriceputi in a-si face meseria de vanzator? Nu cred ca este chiar asa. Unui director de agentie i s-a imputat 100% procesul de vanzare. Cand a realizat doar 45-50% de unul singur, i s-a spus ca Dl Presedinte nu tolereaza asemnea rezultate si prin urmare va fi primul care zboara daca nu face ceva", scrie Dan Popa Dan Popa citand o scrisoare primita.

"In plus, Area Manager-ul - este vorba de o persoana care nu ti-a acordat credit nici macar cat unui caine si orice “ajutor” din partea ei a fost de fapt o impingere catre marginea prapastiei- ca sa te incurajeze are si el parerea lui : nu crede ca esti un director bun pentru ca ai si rezultate slabe la auditul intern, deci cu siguranta nu vei mai fi inghitit mult timp, uitand sa mentioneze ca de fapt este doar personala si rautacioasa aceasta observatie. Lucruri cu adevarat grave descoperite de audit nu sunt in agentii unde directorii au avut constiinta a 7 oameni, ci in sucursalele vechi, unde directorii habar nu au sa acceseze sistemele in care lucreaza, dar sunt vazuti extraordinar de bine. Au realizari undeva intre 50-60%! si au si ceva mai multa forta de vanzare decat agentiile din 2008. Si cu toate astea sunt coplesiti!!

De fapt nu esti director de agentie, ti se spune, esti un RM (relationship manager) cu doua ajutoare, casierul si ofiterul bancar…..Tu insa stii pe ce post ai venit si fisa postului spune insa ca nu e asa cum zice AM, dar n-ai nicio sansa in acesta banca care este precum o panza de paianjen, urzita din intrigi. Acum vin si va expun si restul datelor problemei. Directorul a avut de la inceput un casier si 2 ofiteri bancari, iar dupa 5 luni a ramas doar cu un ofiter si casierul. Ofiterul este fost casier, iar casierul este nou venit. Cine-i va invata pe acesti oameni meseria de vanzator, cine-i va educa in spiritul dorit de companie ? Raspuns: Directorul. Intre timp nu trebuie sa uite ca trebuie sa-si faca treaba: sa vanda, sa urmareasca operatiunile de pe casierie, operatiunile din front office, sa rezolve problemele clientilor, sa faca raportari si multe alte neprevazute. De unul singur.

Degeaba s-a rugat directorul, si si-a argumentat logic cererea de suplimetare cu macar o forta de vanzare a agentiei, rugamintea lui a ramas in aer. E criza i s-a spus! Nu ne permitem! Aceasta agentie deschisa in 2008 a adus venituri bancii ceva mai mult decat o agentie mai veche si cu toate acestea intr-un final s-a inchis. Cand semeni vant, culegi furtuna!

In ceea ce priveste morala povestii cu necazul celor 2 disponibilizati: prost sa fii, caci norocul nu te va ocoli, cineva te va observa si te va muta sau promova.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa