Evaziune fiscala: Bancile elvetiene ar putea fi nevoite sa plateasca 10 mld. euro Fiscului german
Din aceasta suma, aproximativ 4 miliarde de euro ar putea fi solicitati intr-o prima etapa ca suma forfetara, potrivit cotidianului german, care citeaza surse apropiate guvernului de la Berlin.
Bnacile elvetiene vor trebui ulterior sa calculeze diferenta intre soldul conturilor in discutie in urma cu zece ani si cel de acum. Fiscul german ar putea sa reclame pana la 30% din aceasta diferenta.
Potrivit unor estimari, penalitatile totale impuse bancilor elevetiene pentru a inchide acest dosar ar putea sa ajunga la 10 miliarde de euro.
Berlinul si Berna, ale caror relatii sunt afectate de mult timp de acest subiect delicat, negociaza de mai multi ani un acord privind dubla impunere.
Autoritatile germane au facut din lupta impotriva evaziunii fiscale o prioritate, recurgand inclusiv la cumpararea unui CD-ROM cu date bancare furate de la institutiile financiare din Elvetia si Liechtenstein.
In 2010, Fiscul a recuperat 1,6 miliarde de euro gratie acestor date furate.
Mai multe banci elvetiene au ajuns deja la acorduri amiabile, cum este Julius Baer, care a acceptat in aprilie sa plateasca autoritatilor germane o amenda de 50 de milioane de euro si sa colaboreze cu Fiscul german pe subiectul averilor nedeclarate.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
pt. asta ar trebui sa se termine cu masoneria care o sustine si care a protejat-o si de razbelele mondiale iar acu o tin separata de EU.
Cat despre Elvetia parca au si ei niste taxe si niste impozite serioase pentru cetatenii lor dar uita cand e vorba de alte tari ...
Cat despre SUA, e clar ca si acolo lumea incearca sa ocoleasca taxele, dar e diferenta mare intre taxele de acolo si UE.
Consider ca oricand un om isi poate administra banii mai bine decat o poate face statul in locul lui.
Cred ca obisnuiesti sa visezi noaptea cum vine statul si ia banii de la toti bogatasi si iti arunca si tie o felie maricica...
Aceste "stiri" care contin "ar putea sa" sunt numai petarde, bune de impresionat electoratul credul
Se numeste tainuire si este fapta penala.
In schimb la noi: luati si voi ca e de unde! 4 ani noi mai mult voi mai putin, dupa aceea schimbam, c-am ramas intre noi!