Rusia si Germania vor infiinta un fond de un miliard de euro pentru sprijinirea inovatiilor din domeniul tehnologiei avansate si a proiectelor de eficienta energetica derulate de IMM-uri, a anuntat marti directorul bancii ruse de dezvoltare Vnesheconombank, potrivit RIA Novosti.

"Un miliard de euro", a precizat Vladimir Dmitriev, presedintele Vnesheconombank, cu privire la marimea noului fond de sprijinire a afacerilor inovative.

Fondul este infiintat de Vnesheconombank si banca germana de dezvoltare Kreditanstalt fur Wiederaufbau.

Potrivit lui Dmitriev, fondul isi va consolida capitalul in doi-trei ani.

Seful Vnesheconombank face parte din delegatia oamenilor de afaceri care il insotesc pe presedintele Dmitri Medvedev in timpul vizitei sale in Germania.

Cu ocazia acestei vizite, Rusia si Germania au semnat o serie de acorduri de cooperare in domeniile politic economic, cultural si stiintific, scrie RIA Novosti.

Companiile energetice ale celor doua tari, grupul german Siemens AG si cel rus IDGC Holding, precum si Agentia Ruso-Germana de Energie, au ajuns la un acord privind implementarea de programe de eficienta energetica comune.

De asemenea, ministrii de externe ai celor doua tari au semnat un acord privind infiintarea, la Moscova, a unui centru german pentru stiinta si inovatie.