Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat miercuri ca situatia din zona euro este "foarte grava" din cauza crizei datoriilor si a avertizat ca un eventual esec al summitului european de joi va avea consecinte la nivel global, potrivit AFP.

"Nimeni nu ar trebui sa isi faca iluzii, sitatia este foarte grava", a declarat Jose Manuel Barroso in cadrul unei conferinte de presa. El a adaugat ca "este nevoie de o solutie" la reuniunea liderilor UE ce va avea loc la Bruxelles, in caz contrar "consecintele vor fi resimtite in toata Europa si dincolo de ea".

In opinia lui Barroso, ar trebui ca liderii UE sa aiba joi cel putin o idee clara cu privire la masurile pentru stabilizarea situatiei din Grecia.

"Este timpul sa luam decizii" si sa finalizam cel de-al doilea plan de ajutor pentru Grecia pentru a evita falimentul si astfel sa oprim contagiunea cauzata de criza datoriilor suverane, a mai spus oficialul UE.

Presedintele Comisiei Europene a mai declarat ca solutionarea crizei cu care se confrunta zona euro de circa un an si jumatate este in "interesul tuturor", deoarece tarile sunt "interdependente".