Ministrul de Finante din Marea Britanie, George Osborne, a cerut liderilor din zona euro sa ajunga la o solutie pentru rezolvarea crizei datoriilor la intalnirea de joi de la Bruxelles unde se va discuta despre problemele Greciei.

Intr-un interviu acordat Financial Times si publicat joi, Osborne a avertizat ca un esec al liderilor europeni ar putea duce la o criza economica la fel de grava precum recesiunea care a urmat prabusirii din 2008 a sectorului bancar.

El a declarat ca a fost "foarte ingrijorat" ca ar putea scapa de sub control criza datoriilor din zona euro si a avertizat ca aceasta prezinta un risc suplimentar pentru Marea Britanie care are deja o situatia economica "dura".

"Exista risul unor evenimente economice care ar putea fi la fel de devastatoare ca in 2008", considera ministrul britanic.

Osborne a declarat ca este optimist ca liderii Uniunii Europene ar putea face progrese in subiectul controversat privind contributia investitorilor privati la salvare a Greciei. Dar, considera ca acesta ar fi doar primul pas spre o uniune fiscala necesara in zona euro.