Discutiile delegatiei FMI cu partea romana au continuat joi la sediul Ministerului Finantelor Publice, la intalnire participand, pe langa conducerea minsterului si reprezentanti ai ANAF. "Facem in continuare analize si ne uitam la cifrele macro. Ca un rezumat al discutiilor pe care le-am avut va pot confirma ca suntem pe drumul cel bun, atat noi cat si colegii de la Fond apreciind drept foarte bune discutiile de astazi. Tintele de deficit vor fi cu usurinta atinse, la executia bugetara stam bine, a declarat pentru HotNews.ro Gheorghe Gherghina, secretarul de Stat al Finantelor. Vineri incepand cu ora 9,30 delegatia FMI se va intalni separat cu conducerea ANAF, punctul fierbinte al discutiilor fiind situatia arieratelor.

Gheorghe GherghinaFoto: Agerpres

Potrivit unor surse apropiate discutiilor, FMI analizeaza o posibila revizuire a proiectiilor legate de cresterea economica din acest an, fara ca o decizie finala sa se fi luat in cursul acestei zile. "Exista mai multe scenarii pe care se merge si se tine cont de posibilele evolutii ale economiilor din jur si a crizei datoriilor suverane din Grecia. Sigur ca toate aceste date influenteaza economia romaneasca, acum specialistii calculand diferitele grade de impact", au declarat pentru HotNews sursele citate.

Discutiile de joi au cuprins si situatia bugetului pe 2012, arieratele firmelor de stat şi pe gradul scazut de absorbţie a fondurilor europene.