Grupul financiar ING a ajuns la un acord cu Grupo de Inversiones Suramericana din Columbia (Gruposura) pentru vanzarea operatiunilor de administrare a investitiilor, asigurari de viata si pensii din America Latina, valoarea tranzactiei fiind de aproximativ 2,68 miliarde de euro, se arata intr-un comunicat al companiei olandeze. Conform termenilor intelegerii, grupul olandez va primi aproximativ 2,615 miliarde de euro in numerar, restul sumei reprezentand datorii care vor fi preluate de Gruposura.

Reprezentantii ING arata ca acesta este primul pas major pentru separarea actiunilor de asigurari si administrare a investitiilor.

Tranzactia include afacerile cu pensii facultative din Chile, Columbia, Mexic, Uruguay, participatia de 80% detinuta de ING la AFP Integra din Peru, afacerile de asigurari de viata din Chile si Peru, inclusiv 33,7% din actiunile InVita Seguros de Vida din Peru. Pachetul de 36% pe care ING il detine la compania braziliana de asigurari Sul America SA nu este inclus in aceasta tranzactie, urmand a fi vandut separat.

Activitatile bancare din Mexic, Brazilia si Argentina nu sunt parte a acordului, precum si afacerile ipotecare si de leasing din Mexic.

In urma acestei tranzactii Gruposura va deveni cel mai mare grup de economii si investitii din America Latina, cu active de 120 miliarde de dolari, ce va deservi 25 de milioane de clienti in opt tari din America de Nord, Centrala si de Sud.