Trecerea la un apartament mai mare sau la o casa mai spatioasa nu presupune intotdeauna vanzarea mai intai a actualei proprietati si depunerea dosarului de credit in vederea achizitiei celeilalte. Bancile ofera produse dedicate, cum ar fi creditele punte. Ce este insa acest tip de imprumut? Este un credit imobiliar acordat de banca, ce iti permite cumpararea unei proprietati imobiliare, urmand ca tu sa restitui banii intr-un anumit termen, intr-o singura transa.

  • Avantajele acestui tip de credit

Acest tip de imprumut permite accesul la un credit imobiliar in situatia in care nu dispui de avansul minim necesar din valoarea imobilului pe care doresti sa il achizitionezi. Stai intr-un apartament de doua camere si ai vrea sa te muti intr-unul de 3 camere sau intr-o casa dar nu ai bani de avans? Creditul Punte este solutia! Creditul poate fi la fel de bine utilizat in sens invers, pentru a te muta de la o casa la un apartament.

Pont: Rambursarea creditului se face intr-o singura transa, in termen de maxim 1-2 ani de la data tragerii acestuia, din suma rezultata in urma valorificarii imobilului detinut de imprumutat, iar lunar, imprumutatul va achita suma reprezentand 100% dobanzi.

De regula, el se acorda pe o perioada de pana la 12 luni, unul dintre avantaje fiind acela ca scapi de presiunea vanzarii urgente a imobilului pe care il detii in prezent. In plus, se elimina si riscul de a ramane fara locuinta in perioada dintre cele doua tranzactii. Efortul financiar este si el redus intrucat pe perioada derularii contractului se ramburseaza suma reprezentand dobanda calculata. Principalul se achita dupa ce proprietatea gajata este vanduta sau la sfarsitul perioadei de creditare.

  • Cum functioneaza acest produs?

Dupa ce a "ochit" apartamentul sau casa in care doreste sa se mute, clientul se duce la banca si prezinta

documentele necesare analizei solicitarii de credit. Acestea sunt verificate de catre consilierul client, care ii inmaneaza clientului cu cel putin 15 zile inainte de semnarea contractului de credit documentul "Informatii standard la nivel european pentru credite imobiliare".

Daca creditul este aprobat clientul este chemat la sediul bancii in vederea semnarii contractului de credit, incheierii contractului de garantie, a politei de asigurare a bunurilor aduse in garantie, precum si a certificatului de asigurare, daca este cazul.

Dupa indeplinirea conditiilor de tragere, creditul este pus la dispozitia clientului; extrasul de Carte Funciara poate fi prezentat si ulterior, in termen de cel mult 10 zile de la autentificare. Banii sunt pusi la dispozitia clientului intr-un cont curent de unde se vor vira intr-o singura transa, conform contractului de credit, in contul curent al vanzatorului. In termen de un an, clientul isi vinde vechea proprietate si achita bancii principalul creditului.

  • Elementele cheie ale unei solutii posibile : Creditul PUNTE BCR

Suma maxima: 300.000 EUR (sau echivalent RON), in functie de capacitatea de rambursare si de garantiile constituite. Termen maxim:12 luni pentru cumpararea de imobile

Avans: nu este necesar

Forma de decontare: virament, in contul vanzatorului imobilului

Rambursarea creditului se face intr-o singura transa, din suma rezultata in urma valorificarii imobilului detinut de imprumutat.

Rata lunara de plata este formata din 100% dobanzi. Garantii: Ipoteca de rang I asupra imobilului personal propus spre valorificare cat si asupra imobilului ce urmeaza a fi cumparat (daca este cazul). Asigurari: BCR ofera gratuit polita de asigurare a imobilului pe toata perioada de creditare la BCR Asigurari Vienna Insurance Group.

Ai intrebari? Scrie-ne la sectiunea de intrebari si raspunsuri de pe pagina de Facebook a BCRsi vei primi raspuns in maxim 24 de ore.