Bursa de pe Wall Street a incheiat sedinta de tranzactionare de marti in scadere, pe fondul temerilor privind starea economiei americane, acordului privind cresterea plafonului datoriei SUA: Dow Jones a pierdut 2,19%, iar Nasdaq 2,75%.

Potrivit cifrelor finale, indicele Dow Jones Industrial Average a scazut cu 265.87 puncte la 11,866.62 puncte- cel mai scazut nivel de inchidere de la mijlocul lunii martie. Indicele a inregistrat al optulea declin consecutiv.

Indicele Nasdaq Composite a pierdut 75.37 puncte, ajungand in final la 2,669.24 puncte, iar indicele S & P 500 a scazut cu 2,56% (sau 32.89 puncte), pana la 1254.05 de puncte.

Agentia de rating Moody a anuntat dupa votul din Senat de marti ca mentine ratingul AAA al SUA pentru moment, dar cu perspectiva negativa, lucru care indica o posibila retrogradare pe viitor.

Moody a explicat ca masurile nu sunt neaparat suficiente pentru a imbunatati situatia finantelor publice din SUA.

Scaderea pietei bursiere americane vine dupa ce planul pentru ridicarea plafonului de indatorare a SUA a fost votat marti de Senatul american, cu doar cateva ore inainte de termenul limita pana la care Congresul trebuia sa ia o decizie pentru a evita incapacitatea de plata. Masura a fost aprobata de Senat cu 74 de voturi la 26, dupa ce a aceasta a trecut luni si de Camera Reprezentantilor.

Presedintele Barack Obama a semnat proiectul de lege privind cresterea plafonului datoriei si evitarea intrarii in incapacitate de plata, anunta Casa Alba.