Pretul petrolului a scazut miercuri dimineata pe bursele asiatice din Asia, din cauza temerilor cu privire la starea economiei americane, in ciuda adoptarii de catre Congres a planului care permite evitarea intrarii in incapacitate de plata a Statelor Unite ale Americii.

In dimineata zilei de tranzactionare, pretul petrolului "light sweet crude" cu livrare in luna septembrie a pierdut 49 de centi, ajung la la 93.30 dolari. Petrolul Brent din Marea Nordului a scazut cu 65 centi, pana la 115.81 dolari.

"Economistii nostri cred ca, in pofida acordului (privind majorarea plafonului datoriei SUA) (...), raportul PIB / datorie nu este stabilizat", spun analistii de la Barclays Capital, citati de AFP.

"Indicatorii macroeconomici din SUA continua sa cantareasca asupra preturilor petrolului si credem ca aceasta tendinta va continua pe termen scurt", au mai spus specialistii.

Marti, agentia de rating Moody a avertizat Statele Unite ca risca pierderea ratingului "AAA" al datoriei, cel mai bun posibil, pentru care perspectiva este acum "negativa".

Pentru a justifica aceasta decizie, Moody a ridicat riscul tarii de a pierde acest statut, in cazul in care va exista "o slabire a disciplinei fiscale in anul care vine" sau "conditii economice deteriorate in mod semnificativ."