Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a atras atentia clasei politice "sa nu scape haturile" in anul electoral 2012. Intr-un interviu pentru RFI, Vasilescu a spus ca 2012 "e un pericol" din acest punct de vedere. El si-a exprimat speranta ca politicienii nu vor face "promisiuni desarte" si nici nu vor veni cu "pomeni electorale".

Adrian VasilescuFoto: AGERPRES

Intrebat ce crede ca se va intampla in Romania, in anul electoral 2012, Adrian Vasilescu a raspuns: "E un pericol! Intotdeauna in anii electorali noi am scapat haturile si nu numai noi, cam toate tarile scapa haturile in anii electorali".

Totusi, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR) considera ca "e un alt context economic".

Adrian Vasilescu e de parere ca "sirul de drame pe care le-a adus criza, sirul de suferinte in casele oamenilor i-a invatat minte pe politicieni si vor fi cu ochii in patru nici sa nu faca promisiuni desarte, nici sa nu vina cu pomeni electorale".

Campania electorala din 2012 va avea "un specific aparte", in opinia lui Adrian Vasilescu: "Eu as spune ca si tara s-a mai trezit si vor fi cu ochii pe politicieni si vor astepta nu promisiuni, ci analize si demonstratii practice, privind modul in care poate fi scoasa Romania din incurcatura in care a intrat".

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.