Ministrii de Finante si guvernatorii bancilor centrale din G7 vor organiza o noua conferinta telefonica, inaintea deschiderii burselor luni dimineata, in incercarea de a calma temerile pe marginea crizei datoriilor, anunta AFP, citand agentia japoneza Jiji Press. Precedenta conferinta telefonica a Grupului celor sapte state puternic industrializate (G7) a avut loc sambata seara, la ora 22:00 GMT (1:00, ora Romaniei).

Oficialii din cadrul G7 (Statele Unite, Germania, Japonia, Franta, Canada, Italia si Marea Britanie) ar putea da publicitatii si o declaratie comuna dupa aceasta conferinta, in incercarea de a calma panica de pe piata bursiera, dupa retrogradarea rating-ului Statelor Unite de catre Standard & Poor's. Ora la care va avea loc noua conferinta G7 nu a fost deocamdata facuta publica.

Oficialii din cadrul G7 nu au facut niciun fel de declaratii publice dupa conferinta telefonica de sambata seara, care a intervenit la o zi dupa ce Standard and Poor's a redus ratingul economiei Statele Unite pentru prima data in istorie. Ratingul celei mai puternice economii din lume a fost redus cu o gradatie de la "AAA", cel mai bun posibil, la "AA +".