Ministerul francez al Finantelor a negat "formal" miercuri zvonurile privind retrogradarea ratingului Frantei de catre una dintre agentii, lucru care a provocat o noua scadere pe bursele internationale. Intre timp, agentia de rating franco-americana, Fitch, a confirmat calificativul AAA, cu perspectiva stabila pentru Franta, relateaza AFP.

"Aceste zvonuri sunt complet nefondate si cele trei agentii de rating, Standard and Poor's, Fitch si Moody's au confirmat ca nu exista nici un risc de scadere a ratingului", a mentionat ministrul francez de Finante, Francois Baroin.

Toate bursele europene au scazut spre finalul sedintei de tranzactioanare de miercuri, iar actiunile bancii franceze Societe Generale au scazut peste 21%, pana la 20,16 euro, cel mai redus nivel din ultimii doi ani si jumatate.

Scaderea actiunilor SocGen a fost pusa de traderi pe seama temerilor cu privire la faptul ca Franta si-ar putea pierde ratingul "AAA".

Bursa din New York a deschis in scadere miercuri, pe fondul revenirii temerilor cu privire la datoria publica si temperarea cresterii economice. Indicele Dow Jones Industrial Average pierdea dupa primele tranzactii 1,82%, la 11.034,71 puncte, iar indicele Standard & Poor's 500 scadea cu 1,72%, pana la 1.152,34 puncte. Indicele Nasdaq Composite cobora cu 2,59%, ajungand la 2.418,32 puncte.