Emil Boc: Economia Romaniei a crescut cu 0,2% in trimestrul II fata de trimestrul I. Am reusit sa avem trei trimestre consecutive de crestere economica

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 17 august 2011, 17:59 Economie | Finanţe & Bănci


Romania a reusit sa aiba trei trimestre consecutive de crestere economica, chiar daca cresterea in trimestrul II fata de trimestrul I a fost de doar 0,2%, a declarat miercuri premierul Emil Boc, adaugand ca tara noastra este "in graficul cresterii economice prognozate pentru 2011, de 1,5%".

Primul ministru a subliniat ca unele tari din UE au inregistrat o crestere mai slaba in trimestrul I decat in trimestrul al II-lea: "Suntem in trimestrul III, stim foarte bine ca acest trimestru este decisiv. Am decis astazi in Guvern prioritizarea imediata a investitiilor de catre toate ministerele, de catre toti ministrii, in trimestrele III si IV. Daca nu lasam pedala de pe acceleratie, avem sansa sa confirmam cresterea economica de 1,5%. Romania, in actualul context, nu are voie sa faca niciun pas gresit."

Emil Boc a mai adaugat ca "Nu intamplator, Financial Times a facut ieri o apreciere potrivit careia Romania e singura surpriza placuta din Europa Centrala si de Est in ceea ce priveste cresterea economica in al doilea trimestru".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1183 vizualizari

 • -4 (14 voturi)    
  eheh crestere substantiala a ec. Rromaniei (Miercuri, 17 august 2011, 18:41)

  RRR [anonim]

  Dupa ce in ultimii 3 ani a scazut cu 40 % , acum a crescut cu 0,2 %.. .. IMPRESIONANT !!!
  • -4 (6 voturi)    
   cat o fi marja de eroare a INSului ????!!!!!!!!! (Miercuri, 17 august 2011, 19:37)

   costica [anonim] i-a raspuns lui RRR

   Oare??!
   +/- 1 % ????!!!!!!!!!!!
   Suna credibil, crestere de 0,2% la o marja de eroare de +/-1% !!!!!!!!!!!!
  • -3 (5 voturi)    
   bine zis (Joi, 18 august 2011, 6:20)

   bun [anonim] i-a raspuns lui RRR

   plus la tine RRR.

   Astea sunt rapoarte economice demne de Africa Centrala - ca daca te uiti la Africa de Nord/Sud s-ar putea sa devii gelos si sa iti bagi actele sa emigrezi acolo.
 • -2 (4 voturi)    
  PIB (Miercuri, 17 august 2011, 19:04)

  emmanuel [anonim]

  Este o realizare impresionanta a guvernului PDL si a safului statului Base care este,motiv pentru care ai multzumim, nu de alta dar si Bulgaristanul a depasit Romania ca PIB pe cap de locuitor exprimat prin paritatea puterii de cumparare.
  • +2 (2 voturi)    
   Bulgaristanul (Joi, 18 august 2011, 6:55)

   Nae [anonim] i-a raspuns lui emmanuel

   Bulgaria a avut in 2008 excedent bugetar !! In 2008 Romania a avut deficit bugetar 5%. Nu numai PDL-ul e responsabil de situatia actuala.
 • -1 (1 vot)    
  marja de eroare a INS.... (Miercuri, 17 august 2011, 19:46)

  costica [anonim]

  Cum explica SAPTAMANA FINANCIARA, cifrele INS dupa primul trimestru 2011 cand Romania a avut crestere economica:
  "Estimativ-provizoriu-semidefinitiv-definitiv
  Ceea ce merită subliniat este că datele de PIB afişate de INS sunt estimative, ur­mând ca pe 8 iunie să se publice se­riile de date provizorii. Deter­minarea acestora se bazează pe surse de date in­fra-anuale, în special pe an­che­tele privind producţia in­dustrială, construc­ţiile, serviciile, comerţul. Iar res­pectivele sondaje, realizate în rân­dul a circa 20.000 de companii, au o marjă de eroare de +/-3%, ceea ce poate schimba lejer rezultatul afişat. Abia anul viitor, când an­che­ta structurală va fundamenta datele infra-anuale la nive­lul a 40.000-50.000 de compa­nii, şi când vor fi sintetizate informaţii din bilanţurile societăţilor comerciale, se vor şti mai multe lu­cruri. Dar va mai trebui să trea­că încă un an, până în 2013, pentru ca datele să devină din semidefinitive, definitive (a­tunci când estimările vor avea la bază calcule deta­liate pe sectoare institu­ţio­nale, ramuri de activitate şi produse şi elabora­rea celor două tabele de sinte­ză ale con­tabilităţii naţionale - ta­be­lul intrări-ieşiri în preţuri curente şi constante şi ta­belul conturilor economice in­tegra­te) pentru a se putea spu­ne cu certitudine ce s-a întâmplat cu PIB-ul în acest an. Ca să luăm un exemplu, în 2001, Statistica a comunicat că PIB-ul cores­pun­zător anului 2000 a crescut, în termeni reali, cu 1,6%. Nivel pe care l-a revizuit însă la 1,8% în 2002 şi la 2,1% în 2003. Între datele provizorii şi cele definitive diferenţa este de ju­mătate de procent, cam la cât este estimată creşterea econo­mică din trimestrul I 2011, faţă de trimestrul IV 2010, pe baza căreia „scoate” guvernul Boc Ro­mânia din recesiune. "

  De data asta, cum o fi cu cresterea asta de 0,2% ??? Dl Boc stie de marja de eroare a INSului ??!!!!
  • +1 (3 voturi)    
   conteaza ca nu e scadere (Miercuri, 17 august 2011, 22:39)

   Ghita [anonim] i-a raspuns lui costica

   -0,3 sau + 0,3 e tot aia la noi, pentru ca trimestrul 2 nu prea conteaza in PIB.

   Daca vrei sa vorbim de procente eronate, il ti minte pe ala mic de tzopaia cu dragostea lui? :0)
  • +2 (2 voturi)    
   ... (Joi, 18 august 2011, 10:24)

   Aph [anonim] i-a raspuns lui costica

   Da, ziarul pe care il citezi face o analiza foarte amanuntita in stilul trustului din care face parte. Adica isi fundamenteaza intreaga teorie folosind ca exemplu anul 2001. Sunt curios cui se adreseaza respectiva publicatie, probabil absolventilor de universitati dubioase, fiindca un om cat de cat educat se intreaba automat ce s-a intamplat in ultimii 10 ani... E ca si cum ar zice "Economia Romaniei a crescut cu 0,2% in acest an, dar suntem mult in urma Bulgariei care s-a bucurat de 5% in 2005".
 • 0 (0 voturi)    
  ce zice Agerpress.... (Miercuri, 17 august 2011, 20:55)

  lili [anonim]

  România a înregistrat în trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu trimestrul al doilea al anului trecut cea mai mică creştere economică din rândul statelor membre ale Uniunii Europene, conform unei estimări preliminare publicată marţi de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

  În timp ce Uniunea Europeană şi zona euro au înregistrat o creştere economică de 1,7% în ritm anual, PIB-ul României a înregistrat o creştere de doar 0,3% în ritm anual. O performanţă mai slabă decât România a înregistrat Portugalia, ţară al cărei PIB a înregistrat o scădere de 0,9% în ritm anual. Potrivit Eurostat economiile statelor baltice au înregistrat cele mai mari creşteri în ritm anual Estonia (8,4%), Lituania (5,9) şi Letonia (5,7%).

  În ceea ce priveşte datele privitoare la evoluţia PIB în trimestrul al doilea 2011, comparativ cu trimestrul precedent, atât Uniunea Europeană cât şi zona euro au înregistrat o creştere trimestrială a PIB de 0,2%, similară cu cea înregistrată de România. Numai puţin de cinci state membre UE au înregistrat o creştere trimestrială a PIB de 0,2%. Cea mai mare creştere trimestrială a PIB a înregistrat-o Letonia (2,2%) în timp ce în Franţa, Ungaria şi Portugalia economia a stagnat.

  În cazul României, potrivit Institutului Naţional de Statistică, Produsul Intern Brut a în trimestrul al doilea din 2011 a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,2% comparativ cu primul trimestru (date ajustate sezonier), conform primelor estimări, informează Institutul Naţional de Statistică. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2010, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 1,4% pe seria brută şi cu 0,3% pe seria ajustată sezonier. AGERPRES
 • -1 (1 vot)    
  ''REFORMA'' (Miercuri, 17 august 2011, 21:11)

  SMEN [anonim]

  INCEPE SA DEA ROADE,AHAHAHAHAHAHHAA
 • 0 (4 voturi)    
  Asta-i problema! (Miercuri, 17 august 2011, 21:58)

  Georgiana [anonim]

  Boc, desi un om corect, se multumeste cu putin pt Romania. Asta e defectul oamenilor mici. Asta e ghinionul romanilor.
 • -1 (3 voturi)    
  0,2 % (Joi, 18 august 2011, 9:37)

  FaNE [anonim]

  E eroare statistica nu crestere.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by