Incepand din aceasta luna Libra Bank isi schimba denumirea in Libra Internet Bank, au transmis HotNews oficialii institutiei de credit care ataca o piata dominata in prezent de marii jucatori din sistem. "Vrem sa demonstram o deschidere mult mai mare decat pana acum catre aceasta zona. Suntem prima banca ai caror clienti de net banking au acces la bazele de date ale Recom, Ministerul Justitiei si alte institutii pentru investigarea partenerilor de afaceri prin serviciul Acces Investigator, disponibil prin intermediul platformei noastre de internet banking. Vrem sa accentuam aceasta componenta", a declarat pentru HotNews, Diana Hodivoianu, purtatorul de cuvant al Libra Bank.

Potrivit datelor furnizate de banca la solicitarea HotNews, Libra Internet Bank avea la finele anului trecut 14207 clienti, dintre care circa 6900 persoane fizice. Volumul activitatii pe nisa de net banking consta in 2010 in procesarea a circa 200.000 de tranzactii, au mai comunicat oficialii Libra.

Libra Internet Bank va pastra focusul pe nisa sa traditionala – cea a profesiilor liberale si a IMM-urilor oferindu-le servicii care nu se vor limita la cele clasice disponibile in prezent in mediul bancar, mai spun reprezentantii bancii.

"Vom ramane fideli deservirii categoriei profesiilor liberale si IMM-urilor, pastrand in portofoliu produsele care le sunt

destinate, dar vom explora la maxim toate oportunitatile contextului online. Practic am integrat particula “Internet” in numele bancii pentru a arata deschiderea noastra spre accesibilitate, atat din punct de vedere al costurilor cat si din punct de vedere al operatiunilor”, explica si presedintele Emil Bituleanu. Libra a lansat o platforma - Next Level Internet Banking la inceputul acestui an. Libra Internet Bank a inregistrat la sfarsitul anului 2010, un profit net de 10.08 milioane RON (dupa standardele IFRS). Pentru primul semestru al acestui an banca a raportat un profit net cumulat in suma de 9.15 milioane RON (dupa standardele RAS).

Schimbarea numelui Libra vine la aproape un an dupa ce o alta banca locala-MKB Romexterra Bank- si-a schimbat numele in MKB Nextebank, la 1 noiembrie 2010.