Nervozitatea de pe pietele financiare ar putea continua pana la sfarsitul lunii octombrie, cand vor fi publicate rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea, a declarat directorul general al bancii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, transmite Reuters, citata de Mediafax.

Actiunile Societe Generale au scazut puternic in aceasta luna, alaturi de titlurile altor institutii europene de credit dupa ce declinul general al burselor a afectat in special bancile expuse la datoriile Greciei si Italiei.

Actiunile bancilor europene au incheiat vineri saptamana aproape de cel mai redus nivel din ultimele 29 de luni, din cauza temerilor investitorilor privind capacitatea lor de finantare.

La inceputul acestei luni, autoritatea franceza de reglementare a pietei a interzis timp de doua saptamani operatiunile de tip short-selling si a deschis o investigatie referitoare la zvonurile din piata despre Societe Generale care au dus la scaderea puternica a titlurilor acesteia.

Frederic Oudea a aratat ca toate bancile au fost victime ale revizuirii in scadere a estimarilor privind cresterea economica din SUA si Europa si ale temerilor in crestere legate de criza datoriilor suverane din zona euro.

Seful Societe Generale nu anticipeaza o noua recesiune, ci un exces de pesimism, dupa o perioada de optimism exagerat referitor la ritmul redresarii economice.

El a exclus totodata posibilitatea producerii unui val de consolidari in sectorul bancar, ca urmare a declinului actiunilor.