Guvernul va mentine si anul viitor impozitul majorat pentru persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri, prevederile fiind incluse intr-un proiect de ordonanta, elaborat de Ministerul Finantelor dupa ce au fost abrogate printr-o lege aprobata la jumatatea anului, informeaza Mediafax.

"Avand in vedere limitarea in timp a aplicabilitatii prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 59/2010 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, ca urmare a adoptarii Legii nr. 88/2011, se propune mentinerea si dupa data de 31 decembrie 2011 a cadrului legal actual de impozitare pentru persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri si pentru mijloacele de transport", se arata in nota de fundamentare a proiectului, care aduce modificari Codului Fiscal.

Givernul a decis la jumatatea anului trecut ca persoanele care detin in proprietate mai multe cladiri sa achite impozite majorate cu 65%, 150% si 300%, in functie de numarul caselor detinute, mai mari comparativ cu impunerile anterioare.

Astfel, impozitul a fost majorat cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire in afara adresei de domiciliu si cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara adresei de domiciliu.