Numarul angajatilor din sectorul bugetar a scazut la 1,225 de milioane de persoane, in acest moment, a declarat, vineri, prim-ministrul Emil Boc, la Radio Romania Actualitati (RRA), relateaza Agerpres.

"In privinta numarului de bugetari, astazi, in Romania sunt 1,225 milioane, in comparatie cu 1,398 de milioane, cati erau in decembrie 2008. Prin standardele de cost si de personal ajustam functionarea statului. Evident ca asta ne-a costat si ne costa, ca Guvern, din perspectiva imaginii", a spus el.

Pe 12 august, presedintele Traian Basescu atragea atentia ca trebuie redus numarul bugetarilor.

"Bugetarilor le transmit ca sunt prea multi. Avem 1,2 milioane de bugetari, trebuie redus numarul bugetarilor", spunea Basescu, la Mangalia.

De asemenea, premierul Boc a subliniat ca proiectul monedei euro va fi in pericol, daca statele membre ale eurozonei nu iau masuri de austeritate.

"Daca nu se vor lua masuri dure in multe tari din Uniunea Europeana proiectul euro ar putea fi in pericol. Dar si Italia a anuntat un plan major de austeritate, Grecia la fel, reduceri de salarii, de beneficii sunt in derulare, Portugalia, Irlanda, Spania la fel. Guvernele au inteles ca fara masuri de austeritate, proiectul euro poate fi in pericol. In acest moment, vad partea plina a paharului, ca aceste tari s-au angajat la procese masive de restructurare a propriului stat, inseamna ca proiectul euro poate avea viitor", a spus Boc, la RRA.

El a atras atentia ca, in pofida datoriei publice relativ reduse a Romaniei, de circa o treime din PIB, imprumuturile pot creste exponential daca vor fi scapate de sub control cheltuielile.

"Nu e timp de bucurie si de sampanie, pentru ca, daca scapi cheltuielile de sub control, aceste imprumuturi cresc exponential", a afirmat premierul, la RRA.