Presedintele american Barack Obama si cancelarul german Angela Merkel au discutat duminica despre criza din Zona Euro si despre turbulentele din pietele financiare, pledand pentru necesitatea unor "actiuni concertate" care sa impulsioneze cresterea economica globala, potrivit unui comunicat al Casei Albe, citat de Reuters.

"Cei doi lideri au cazut de acord asupra importantei actiunii concertate, inclusiv prin G20, care sa raspunda provocarilor economice si sa injecteze cresterea si crearea de locuri de munca in economia globala", se arata in declaratia Casei Albe.

Comunicatul nu ofera nicio precizare asupra tipului de actiuni pe care liderii politici le-ar recomanda pentru stimularea cresterii mondiale.

Obama si Merkel au discutat despre procesul de pace din Orientul Mijlociu si au convenit sa continue lucrul la o declaratie a Cvartetului pentru Orientul Mijlociu - Uniunea Europeana, Statele Unite, Rusia si Natiunile Unite - care sa ofere o baza pentru reluarea discutiilor directe intre israelieni si palestinieni.