Presedintele american Barack Obama l-a desemnat pe economistul Alan Krueger pentru a conduce Consiliul Economic de la Casa Alba, se arata intr-un comunicat al administratiei prezidentiale. Alan Krueger il va inlocui la conducerea Consiliul Economic pe Austan Goolsbee, care a demisionat luna trecuta pentru a se intoarce la catedra Universitatii din Chicago.

Alan Krueger si Barack ObamaFoto: Reuters

Pentru a putea fi numit in aceasta functie, Krueger va trebui sa primeasca si acordul Senatului american.

Alan Krueger, profesor in cadrul Universitatii Princeton, a mai activat in cadrul administratiei Obama, lucrand pana toamna trecuta ca economist in cadrul Trezoreriei SUA, potrivit Reuters.

Numirea lui Alan Krueger in fruntea Consiliul Economic de la Casa Alba vine cu putin timp inainte ca Barack Obama sa prezinte un pachet de masuri pentru piata muncii, ce va avea loc scurt timp dupa 5 septembrie, cand in SUA se sarbatoreste Ziua Muncii.

Alan Krueger este profesor de economie si afaceri publice la Universitatea Princeton. In perioada 2009-2010 el a fost economist-sef in cadrul Trezoreriei SUA, iar intre 1994 si 1995 a detinut functia de economist-sef la Departamentul Muncii.