Simplificari la plata impozitului pe salarii pentru micii intreprinzatori, tichete de vacanta neimpozabile, optiune de plata anticipata a impozitului pe profit, iata cateva exemple de modificari la Codul Fiscal cuprinse in proiectul de Ordonanta intocmit de Ministerul Finantelor Publice. Vezi in documentul atasat ultima varianta a Ordonantei supuse aprobarii Guvernului.

Dan Lazar, secretar de stat MFPFoto: Hotnews

Citeste si: Principalele modificari, explicate de premierul Emil Boc - aici.

Citeste o analiza realizata de HotNews.ro cu sprijinul consultantilor fiscali despre modificarile asteptate precum si sinteza prevederilor incluse in proiectul legislativ aici.

Cateva din modificarile de ultima ora:

  • vor fi scutite de la plata penalitatilor de intarziere firmele care isi achita pana in 31 decembrie 2011 datoria principala si dobanda aferenta acesteia.
  • posibilitatea firmelor care au datorii la stat, dar fata de care si statul are datorii de acelasi nivel, sa participe la licitatii. In acest sens a fost reglementata posibilitatea ca fiscul sa inscrie in certificatul de atestare fiscala si sumele certe, lichide si exigibile pe care contribuabilul le are de incasat de la entitatile care realizeaza achizitiile publice.
  • mentina impozitele suplimentare pentru persoanele care detin mai multe locuinte si autoturisme si in anul 2012.