Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat luni un curs de referinta de 4,2306 lei pentru un euro, aceasta valoare fiind cu 0,78 bani mai mare decat cea din ziua anterioara.

Pe piata valutara, moneda nationala a corectat miercuri o parte din castigurile inregistrate in ziua anterioara si a inchis ziua la 4,2235 unitati/euro.

Economistii ING Bank arata ca pierderile inregistrate de actiunile europene la inceputul sedintei de tranzactionare nu sunt favorabile leului, insa ei nu cred ca miscarile de depreciere se vor dovedi semnificative.

Acestia mai precizeaza ca daca indicele activitatii prelucratoare din SUA se va situa sub asteptari, acest lucru ar putea majora asteptarile privind extinderea stimulilor monetari, fiind astfel pozitiv pentru activele cu risc mai ridicat precum leul spre sfarsitul zilei.

Moneda nationala s-a depreciat si in fata dolarului american, cursul BNR fiind de 2,9600 lei pentru un dolar, fata de 2,9244 lei/dolar cat a fost miercuri.

Leul a pierdut 10,24 bani in fata francului, moneda elvetiana ajungand la 3,7059 lei. In acelasi timp, 100 de yeni japonezi au fost cotati la 3,8444 lei, dupa ce miercuri cursul bancii centrale a fost de 3,8189 lei pentru 100 de yeni.