Pe piața tranzacțiilor IPO, în 2022 sunt așteptate schimbări de direcție care ar putea accelera sau încetini activitatea, generate de tensiuni geopolitice, riscuri de inflație și noi valuri și variante ale pandemiei. Cu toate acestea, cotațiile relativ ridicate și lichiditatea pieței păstrează deocamdată un optimism ridicat pe zona IPO în 2022.

Webinar EY - ianuarie 2022Foto: Captura YouTube

În data de 27 ianuarie, EY România a organizat un webinar în care s-a discutat despre provocările pe care le întâmpină companiile în listarea la BVB și ce presupune să fii entitate listată la bursă. Invitatul special în cadrul evenimentului a fost Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.

Urmărește mai jos înregistrarea webinarului:

"Anul trecut au venit la Bursa de Valori București 23 de noi companii care au atras de la investitorii din piața de capital 234,8 milioane de euro, au fost listate 33 de emisiuni de obligațiuni corporative în valoare de 942,5 milioane de euro, precum și 12 emisiuni de titluri de stat Fidelis în valoare de 875,7 milioane de euro.

Suntem la începutul anului 2022 și avem deja un număr de aproximativ 20 de companii care intenționează să vină la Bursă fie cu acțiuni, fie cu obligațiuni. Piața locală de capital este una versatilă și oferă mecanisme de finanțare potrivite fiecărei companii, în funcție de nevoile sale și de stadiul de dezvoltare în care se află. Beneficiile statutului de companie listată sunt mult mai multe decât doar accesul la finanțare. Transformarea companiei într-una publică aduce cu sine transparență față de investitori și o îmbunătățire a reputației, o evaluare de piață corectă, o guvernanță mai bună, dar și vizibilitate și promovare constantă. Aștept cu interes evoluția din acest an, întrucât se prefigurează a fi cel puțin la fel de bună ca 2021 în materie de listări și finanțări prin Bursă", a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

Citește și: