EY România a primit certificarea Top Employer, fiind prima dintre cele mai mari companii de servicii profesionale de pe plan local care obține această atestare.

Bogdan Ion, Irina MînzalăFoto: EY România

Top Employer Institute acordă această distincţie organizațiilor în baza auditării tuturor proceselor şi metodologiilor HR de care dispun, incluzând, printre altele, strategia de resurse umane, mediul de lucru, well-being, etică şi integritate, diversitate și incluziune, atragerea talentelor, oportunităţile de învăţare şi pregătire profesională puse la dispoziția angajaților.

Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România și Moldova și Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale spune: „Suntem prima companie de audit şi consultanţă din România care a trecut prin acest proces riguros de auditare a întregului său cadru organizaţional. Certificarea Top Employers este o dovadă în plus că EY România investeşte constant în cariera, educaţia şi starea de bine a tuturor profesioniştilor din EY. Sunt sigur că acest prim pas, de care suntem mândri, va deschide drumul către un nou standard şi pentru alte companii din sectoare diverse de activitate.”

În acest prim an în care a obținut atestarea, EY România a obţinut punctaje ridicate în zonele de strategie de business și leadership (100%, respectiv 93,85%), zona de performanță (92,13%), dar și a capabilităților digitale (88,8%), care au făcut posibilă colaborarea şi lucrul în echipă pentru trecerea la telemuncă în procent majoritar pe toată durata pandemiei, precum şi revizuirea metodologiei şi a proceselor de HR pentru o experienţă de recrutare şi angajare 100% online.

Compania a mai avut rezultate excepţionale (98%) pe valori corporative, etică şi integritate, diversitate şi incluziune. Aceste rezultate reflectă faptul că EY România este parte dintr-o companie globală multiculturală, ce reuneşte peste 27.000 de perspective personale şi îmbrăţişează diversitatea şi libertatea angajaţilor săi de a fi cine sunt în mediul de lucru, indiferent de profilul lor, identitate şi experiență personală. Diversitatea şi incluziunea, alături de construirea de relaţii bazate pe corectitudine, sunt incluse în valorile fundamentale ale companiei.

Irina Mînzală, Director Resurse Umane, EY România menționează: „Atestarea EY România ca angajator de top de către Top Employer Institute vorbeşte despre grija companiei faţă de angajaţii săi, reflectă maturitatea brandului EY pe piaţa angajatorilor din România şi este o promisiune de valoare pentru viitor. Promisiunea că în echipa EY angajații au parte de o experienţă excepţională, într-un mediu de lucru orientat în mod special pe dezvoltarea profesională şi personală. Mă bucur că ne-am alăturat unui grup select de companii din România care au primit o certificare a calităţii practicilor de resurse umane, un aspect atât de important în orice organizaţie.”

Programul a certificat și a recunoscut peste 1.857 de angajatori de top din 123 de țări/regiuni de pe cinci continente. În acest an, la nivel european, EY a obținut certificarea Top Employer pentru patru țări: România, Germania, Spania şi Italia.

​Articol susținut de EY România​