În cadrul webinarului "Finanțări disponibile pentru sectorul privat", vom explora împreună cu invitații noștri opțiunile existente, calendarul accesării acestora dar și provocările pe care le întâmpină companiile în accesarea surselor de finanțare pentru dezvoltarea proiectelor de investiții.

Finanțări disponibile pentru sectorul privatFoto: EY România

Webinarul va avea loc în data de data de 22 martie, orele 10.00 - 12.00 și va consta în dezbateri în format dialog, urmate de sesiuni Q&A. Invitații noștri sunt oficiali din cadrul Ministerului Proiectelor și Investițiilor Europene, Ministerului Energiei, Ministerului Finanțelor, precum și ai Băncii Europene de Investiții.

Conferința va fi LIVE pe YouTube, FaceBook și site-ul HotNews.ro

În cadrul discuției online se va pune accent pe:

  • Fondurile gestionate direct de Comisia Europeană (de exemplu, Horizon Europe, InvestEU, Digital Europe Programme);
  • Fondurile structurale implementate la nivel național (programele operaționale, inclusiv informații despre noua perioadă de programare);
  • Planul Național de Redresare și Reziliență;
  • Fondul de Modernizare;
  • Schemele de ajutor de stat 807/2014 și 332/2014 (modificari recente, calendar pentru viitoarea sesiune de depuneri, harta regională a intensităților aferente ajutorului de stat);
  • Instrumentele financiare și posibilitățile de colaborare cu instituțiile financiare internaționale pentru acoperirea cerințelor de cofinanțare.

Peter Latos, Partener, Lider Consultanţă, Strategie şi Tranzacţii, EY România: "Oportunitățile de finanțare disponibile segmentului privat prin programele de finanțare de la nivelul Uniunii Europene contribuie semnificativ la dezvoltarea economică a României, indiferent dacă ele sunt oferite sub formă de granturi sau instrumente financiare sau dacă sunt alocate prin intermediul instituțiilor guvernamentale de la nivel național sau europene. Costul redus al finanțării prin aceste facilități determină creșterea interesului investitorilor pentru România."

Ileana Guțu, Partener Asociat și Coordonator al departamentului de Evaluare, modelare financiară și analize economice, EY România: "Instrumentele de finanțare nerambursabilă disponibile atât la nivel european, dar și național, reprezintă în continuare atât oportunități, cât și incertitudini. Ce fonduri sunt disponibile, ce sectoare de activitate și investiții sunt vizate, sunt întrebări ale mediului privat la care ne dorim să răspundem împreună cu invitații noștri, reprezentanți ai ministerelor de resort, precum și ai Băncii Europene de Investiții. Vom dezbate criteriile de accesare a programelor, calendarul acestora, dar și provocările pe care le întâmpină companiile în atragerea surselor de finanțare pentru dezvoltarea proiectelor de investiții."

  • Puteți adresa întrebări invitaților folosind formularul de comentarii de la finalul articolului.
  • Întrebările care nu au legătură cu subiectul vor fi respinse.

Invitați:

​Articol susținut de EY România