Dolcesport a cumparat un singur pachet din drepturile TV ale Ligii 1 pentru urmatoarele trei sezoane, directorul general Vlad Enachescu mentionand pentru HotNews.ro ca limitarea la o singura optiune a televiziunii pe care o reprezinta nu a fost cauzata de pretul mare cerut pe fiecare pachet, ci de faptul ca "nu stiu ce cumpara".

Vlad Enachescu (centru), la licitatia pentru drepturile tvFoto: Hotnews

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir a declarat in urma cu o saptamana ca toate televiziunile detinatoare de drepturi vor transmite, prin rotatie, optiunile 1-9 ale fiecarei etape, astfel ca televiziunea ce ar achizitiona cel mai ieftin pachet ar putea transmite derby-ul etapei. Aceasta problema a stat la baza nemultumirii celor de la DolceSport.

"Nu suntem nemultumiti de faptul ca optiunile au fost prea scumpe, ci de faptul ca nu stim ce cumparam. E vorba de sistemul de rotatie al meciurilor pe fiecare etapa. Pretul e intr-adevar putin cam piperat, dar din punctul nostru de vedere nu banii au fost principala problema. Oricum noi ne-am atins obiectivul. Doream sa avem si ceva din Liga 1 pe langa Liga Campionilor.", a declarat pentru HotNews directorul general al Dolcesport, Vlad Enachescu.

In ceea ce priveste participarea la o noua licitatie pentru drepturile TV, reprezentantul Dolcesport a adaugat: "Vom vedea ce va fi. Suntem deschisi la o noua negociere".

  • Sabina Petre, Antena TV Group: Ne gandim sa transmitem in continuare pe Gsptv

Sabina Petre, reprezentantul Antenei TV Group, societate ce a cumparat optiunea numarul opt, a declarat pentru HotNews.ro, ca va analiza situatia pentru a stabili daca va mai participa sau nu la o eventuala licitatie: "A fost o licitatie ciudata din anumite puncte de vedere, iar Liga a fost putin surprinsa. Stiam ca Romtelecom s-a inscris pentru doua pachete, dar intre timp s-a razgandit curios. Vom analiza daca in cazul unei noi licitatii vom mai dori ceva".

De asemenea, reprezentanta Antena 1 a declarat ca exista posibilitatea ca meciul pachetului achizitionat sa fie transmis pe Gsptv: "La acest pachet pe care l-am achizitionat azi avea acces Protv, National, B1 si Prima, cei care sunt si pe satelit. E un pachet mixt. Noi am mers in cursa pentru ca la Antena 1 este deja o obisnuinta in ultimul timp sa fie transmis fotbal. Avem si GSPTV care este un brand. Noi suntem un trust, un grup cu interese comune si ne gandim sa il trasmitem in continuare pe Gsptv".

"Eu cred ca din punctul de vedere al Ligii licitatia nu a iesit prost deloc. Ei mai au si drepturile pentru rezumate si imagine. Am drepturile pentru pachetul meu, dar pentru a face stiri nu-mi sunt suficiente doar imaginile din pachetul meu. Atunci trebuie sa cumperi si restul", a adaugat Sabina Petre.

  • TVR: Consiliul de Administratie discuta din nou joi posibilitatea de a participa la licitatie

Reprezentantii de comunicare ai TVR au spus pentru HotNews.ro ca joi, in Consiliul de Administratie al Televiziunii publice, se va discuta din nou posibilitatea de a participa la licitatie, doar pentru pachetul 9. TVR ceruse, luni dimineata, LPF sa amane licitatia pentru acest pachet. Saptamana trecuta, CA al TVR decisese ca aceasta institutie sa nu mai participe la licitatia de azi, decizie ce a declansat numeroase dispute.