O companie indiana numita Enmac a lansat un smartphone dedicat musulmanilor, telefonul avand instalate aplicatii specifice, precum Coranul in 29 de limbi, o aplicatie care arata pe ecran directia Meccai sau una care pune automat telefonul "pe silent" in timpul rugaciunilor. Cei de la Enmac spun ca cerere va exista, dat fiind ca in India sunt 180 de milioane de musulmani.

Telefonul islamic Enmac MQ710Foto: Enmac

Compania spune ca "smartphone-ul islamic" are instalate o serie de aplicatii utile practicantilor acestei religii, precum Coranul in 29 de limbi, dar si Coranul recitat de mai multe voci cunoscute. In plus, o aplicatie ajutata de GPS indica mereu directia orasului sfant Mecca, iar o alta aplicatie pune automat telefonul in modul silentios pentru ca acesta sa nu faca zgomot in timpul rugaciunilor din moschee.

Telefonul dual-sim se numeste Enmac MQ710, costa peste 100 de dolari si are instalata si o aplicatie care ajuta utilizatorii sa calculeze si contributia voluntara pe care un credincios musulman trebuie s-o dea din averea sa totala ca parte a Zakat-ului, una dintre cele cinci indatoriri majore al Islamului.

India are 850 de milioane de posesori de telefoane mobile, insa in randul musulmanilor rata de penetrare a telefoanelor mobile este mai scazuta, astfel ca cei de la Enmac sunt convinsi ca un telefon cu atatea aplicatii gandite special pentru musulmani se va vinde bine intr-o tara unde exista peste 180 milioane de adepti ai acestei credinte.