Nikon lanseaza in Romania un nou obiectiv telefotografic profesional - NIKKOR AF-S 400mm f/2.8E FL ED VR - si un nou aparat foto compact cu obiective interschimbabile - Nikon 1 S2. Noul compact vine cu un senzor CMOS de 14,2 megapixeli si este capabil sa inregistreze imagini in format RAW cu viteze de pana la 20 fps cu focalizare automata continua.

Nikon 1 S2Foto: Nikon

Obiectivul NIKKOR de 400 mm dispune de o diafragma maxima f/2.8, de un design optic nou si de un mod SPORT de reducere a vibratiilor (VR). Potrivit Skin, importatorul Nikon in Romania, obiectivul dispune de o formula optica care include doua elemente de fluorina, ceea ce face ca noul model sa fie mai usor decat predecesorul sau.

Obiectivul NIKKOR AF-S 400mm f/2.8E FL ED VR

Obiectivul NIKKOR AF-S 400mm f/2.8E FL ED VR

Foto: Nikon

Pe langa noul obiectiv, Nikon prezinta si un nou teleconvertor electromagnetic AF-S TC-14E III.

Totodata, Nikon prezinta si un nou aparat foto compact cu obiective interschimbabile - Nikon 1 S2, mezinul familiei Nikon 1.

Noul model e dotat cu un sistemul hibrid avansat de focalizare automata de la Nikon si vine cu un senzor CMOS de 14,2 megapixeli.

"Fiind proiectat fara filtru optic low-pass si oferind o plaja larga de sensibilitati la lumina, ISO 200-12.800, acest senzor rapid in format CX utilizeaza la maximum fiecare megapixel pentru a oferi imagini bogate in detalii, chiar si atunci cand fotografiati in conditii de iluminare scazuta. Dotat cu noul sistem de procesare a imaginii EXPEED 4A, Nikon 1 S2 poate inregistra zece imagini in format RAW cu viteze de pana la 20 fps cu focalizare automata continua, iar daca focalizarea este fixata la primul cadru, poate fotografia cu viteze de pana la 60 fps", sustin reprezentantii Skin, importatorul Nikon din Romania.

Nikon 1 S2 va fi disponibil in Romania in prima jumatate a lunii iunie, in timp ce obiectivul NIKKOR AF-S 400mm f/2.8E FL ED VR si telecovertorul AF-S TC-14E III vor fi disponibile incepand cu sfarsitul lunii august, au precizat reprezentantii importatorului, fara a oferi date legate de pret.

Mai multe detalii pe Nikonisti.ro