​Nikon a lansat noul model D5500, primul aparat foto in format DX cu ecran tactil si unghi variabil, anunta SKIN, importatorul Nikon in Romania. Totodata, Nikon lanseaza si doua noi obiective: NIKKOR AF-S DX 55–200mm f/4–5.6G ED VR II si NIKKOR AF-S 300mm f/4E PF ED VR. Noul model de aparat foto D5500 si cele doua noi obiective vor fi disponibile in Romania incepand cu luna februarie.

Nikon D5500 cu ecran rabatabilFoto: Nikon

Senzorul de imagine al noului Nikon D5500 este proiectat special fara filtru optic low-pass (OLPF) si are o rezolutie de 24,2 megapixeli. Intervalul ISO ESTE de 100–25600.

Modelul foloseste procesorul EXPEED 4 care ofera libertatea de a realiza fotografii si filme full-HD de pana la 50/60p, chiar si cand lumina este insuficienta.

Nikon D5500 cu ecran rabatabil

Nikon D5500 cu ecran rabatabil

Foto: Nikon

"Sistemul de focalizare automata cu 39 de puncte de la Nikon, care dispune de noua senzori de tip cruce in centru, este intotdeauna concentrat asupra tintei, indiferent unde se afla subiectul in cadru. Vitezele de fotografiere continua de pana la 5 cadre pe secunda va asigura ca gesturile sau expresiile faciale trecatoare pot fi surprinse exact la momentul potrivit, chiar daca actiunea se desfasoara rapid", precizeaza SKIN.

"Monitorul cu ecran tactil si unghi variabil usureaza incadrarea si fotografierea, toti parametrii fiind acum la o atingere distanta. Pur si simplu rabatati, inclinati sau rotiti monitorul mare, cu unghi variabil, pentru a compune fotografiile, apoi atingeti ecranul tactil pentru a focaliza si a fotografia sau pentru a ajusta setari precum diafragma, sensibilitatea ISO si timpul de expunere. Trageti cu degetul pe ecran pentru a derula imaginile sau departati/apropiati doua degete pe ecran pentru a mari/micsora imaginea redata. Dupa ce gasiti fotografiile preferate, partajati-le usor cu functia Wi-Fi incorporata", mai informeaza importatorul Nikon in Romania.

Odata cu noul model D5500, Nikon a lansat si doua noi obiective.

Obiectivul Nikon AFS 300 4E PF

Obiectivul Nikon AFS 300 4E PF

Foto: Nikon

"NIKKOR AF-S 300mm f/4E PF ED VR este cel mai usor teleobiectiv din lume cu distanta focala de 300mm si diafragma f/4. Aceasta performanta a fost posibila prin folosirea in formula optica a unui element PF (Phase Fresnel), o premiera pentru obiectivele NIKKOR. Sistemul VR de reducere a vibratiilor permite folosirea unor timpi de expunere cu pana la 4,5 trepte mai lungi decat ar fi recomandat, iar modul Sport VR este ideal pentru fotografierea subiectilor care se misca rapid si imprevizibil. Asemenea modelelor super-telefotografice profesionale, NIKKOR AF-S 300mm f/4E PF ED VR incorporeaza un mecanism electromagnetic de control al diafragmei si beneficiaza de un element frontal tratat cu fluorina, rezistent la pete de apa si ulei", potrivit SKIN.

Obiectivul NIKKOR AF-S DX 55–200mm f/4–5.6G ED VR II masoara 83 mm cand este retras si cantareste 300 de grame.

Obiectivul Nikon AFS DX 55-200

Obiectivul Nikon AFS DX 55-200

Foto: Nikon

"Ideal pentru cei ce cauta un obiectiv de telefotografie usor, acest model este, de asemenea, un excelent insotitor pentru obiectivul cu zoom NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II. Designul optic este format din 13 elemente in noua grupuri, incluzand un element din sticla ED (dispersie foarte scazuta), care contribuie la minimizarea aberatiilor cromatice", mai precizeaza importatorul Nikon in Romania.

SKIN mai anunta un concurs "Best Of" pentru pasionatii foto pe Nikonisti.ro. "Inscrieti in galeria concursului o fotografie pe care o considerati cea mai reusita, indiferent de tema abordata. Premiul cel mare va fi chiar noul Nikon D5500. Urmatoarele 3 premii vor consta intr-un print foto pe format A2 a imaginii castigatoare. Concursul se va desfasura in perioada 6 - 31 ianuarie 2015", precizeaza organiaztorii. h