O noua unitate de stocare de date externa de tip Portable Solid State Drive a fost lansata de catre Samsung Electronics Romania. Noul PSSD Samsung T1 vine in variante de 250 GB, 500 GB si 1 TB, acesta din urma fiind primul SSD extern din lume cu aceasta capacitate, potrivit companiei. Desi vorbim de capacitati sufiecient de mari de stocare, dimensiunile SSD-ului portabil sunt destul de reduse (71 x 9,2 x 53,2 mm) si fac ca amprenta dispozitivului sa fie mai mica decat o carte de vizita normala, iar intreg dispozitivul sa fie mai mic practic decat un pachet de servetele.

Samsung PSSD T1Foto: Hotnews

PSSD-ul Samsung T1 va fi disponibil in retelele partenerilor din retail in cursul lunii mai, anunta compania. Preturile pornesc de la 700 de lei pentru modelul de 250 GB, ajung la 1.100 de lei pentru versiunea de 500 GB si pana la 2.300 de lei pentru versiunea de 1 TB. (Actualizat)

Potrivit Samsung, unitatea de stocare externa a fost dezvoltata cu tehnologia V-NAND de si ofera utilizatorilor viteze de citire si scriere de pana la 450 Mbps, "mai rapid decat orice alta unitate externa existenta pe piata, si cu 3 pana la 7 ori mai rapid decat viteza de citire si scriere a unui hard disk extern".

Noul SSD Portabil de la Samsung

Noul SSD Portabil de la Samsung

Foto: Hotnews

Compania sud-coreeana sustine ca a dezvoltat o tehnologie proprie pentru noile unitati de stocare date. "Astfel, tehnologia TurboWrite a fost integrata in modelul PSSD pentru a le oferi utilizatorilor nu doar cele mai bune viteze de scriere si citire, ci si posibilitatea unui transfer mare de date si operatii multi-task complexe", sustin reprezentantii companiei.

"PSSD-ul foloseste un algoritm AES pe 256 de biti pentru criptarea informatiilor, respectand astfel standardele de securitate internationale. Modalitatea de criptare a datelor este simpla si foarte usor de utilizat. In momentul primei utilizari a SSD-ului extern T1, respectiv la prima sa conectare la un computer, software-ul este instalat, iar utilizatorul are posibilitatea de a-si alege o parola pentru blocarea acestuia", potrivit Samsung.

Cat priveste dimensiunile noului PSSD de la Samsung, acestea sunt extrem de mici: 71 x 9,2 x 53,2 mm.

"Utilizatorii care au nevoie de mult spatiu si cei care au nevoie sa isi tina in permanenta datele salvate asupra lor vor gasi in acest SSD extern modalitatea ideala de stocare de date", sustine Samsung Romania.